Dazzling Dodger’s

Dazzling Dodger’s

Wilma Roelofs Netherlands
Over Dazzling Dodger’s

Al in 1977, toen ik voor het eerst met ons ras in contact kwam, wist ik dat dit het ras was wat ik later wilde hebben. Dus toen ik (in 1983) net een half jaar samenwoonde kwam Mighty in ons leven. Zij was een herplaats hond; de eigenaren gingen naar Engeland emigreren en wilden het haar niet aandoen om een half jaar in quarantaine te moeten. Ze was al ruim vier jaar en heette voluit: Mighty Pride of Dorsetshire.

Een jaar later besloten we er een pup bij te nemen. Dat was meteen onze eerste echte Old English Sheepdog; met staart dus. Haar naam was Jouna van ’t Hooy-Velt. In 1988 heb ik eenmalig een nestje met haar gefokt waar we zelf een pup van aan hielden: Dazzling Dodger’s Desire Taike.

Nadat een aantal jaren later zowel Mighty als Jouna waren overleden hebben we er weer een pup bijgekocht: Wiggletail’s Grann Jänta (betekend een écht mooie meid in het Zweeds). Ook zij was, evenals Jouna, gefokt door Wilma Versloot.

Ook met haar was het de bedoeling eenmalig een nestje te fokken. Het werd echter een verwend nest: slechts één pup. Daarom hebben we besloten om de mensen die een pup van ons wilden tegemoet te komen en het jaar daarop nogmaals een nestje te fokken. Gelukkig werd dat wel een vol nest. De pup van het eerste “nest”hebben we zelf gehouden, haar naam is Dazzling Dodger’s Only You (Tyca). Zij loopt met haar ruim elf jaar nog steeds vrolijk rond. Een wonder als je bedenkt dat ze na een auto ongeluk zo goed als verlamd was! Met acupunctuur is zij weer aan het lopen gekomen.

Al onze honden die na Migthy bij ons zijn gekomen /of geboren hebben allen hun staartjes mogen behouden. Nu is dat normaal, maar in die jaren was het vrij bijzonder.

Inmiddels woon ik al weer ruim 30 jaar samen en is de liefde voor het ras nog steeds even groot. De kinderen zijn er mee opgegroeid en hebben ook ervaren wat een geweldig ras we hebben!